X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Partidul condus de Băsescu, la un pas de eșec în alegeri

12 dec. 2016,, 10:55   Externe
3443 4

Foto: ghimpele.ro

În urma alegerilor din România, unde s-a votat pentru Camera Deputaților și Senat, Partidul Mișcarea Populară, condus de Trăian Băsescu, era cît pe ce să nu intre în Parlament.


Astfel, datele provizorii pentru Camera Deputaţilor, după numărarea a 50,8% din voturi, arătau pentru PMP un scor de 4,8%, în timp ce datele provizorii pentru Senat, după numărarea a 52,8% din voturi arătau pentru PMP 5%.

Imediat după anunțarea acestor rezultate, Băsescu a organizat o conferință de presă în care a acuzat Partidul Național Liberal de un scor foarte mic în alegeri. Precizăm că PNL este partidul cu care Băsescu spera să formeze o alianță postelectorală, iar dacă PNL ar fi acceptat acest lucru, Băsescu și-ar fi dorit în schimb funcția de prim-ministru.

“Îmi pare rău că am ratat, pierdut de a fi premier din cauza scorului PNL, dar pentru că PSD nu s-a hotărît încă, poate caută și ei cel mai bun prim-ministru”, a spus Băsescu ieri seara.

Totuși, peste noapte rezultatele s-au schimbat. Astfel, potrivit rezultatelor parțiale după procesarea a 99% dintre voturi PMP a obținut un scor minim de 5,34% la Senat și 5,06% la Camera Deputaților. În timp ce PNL a obținut la Senat — 20,26%, iar la Camera Deputaților — 19,88%, după procesarea a 99% dintre voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?