Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Maia Sandu sesizează Curtea Constituțională

9 dec. 2016,, 15:20   Politică
6954 10

Foto: trm.md

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că partidul condus de ea va depune o sesizare la Curtea Constituțională privind neconstituționalitatea decretului de numire a procurorului general, Eduard Harunjen, relatează NOI.md.


„Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că decizia de numire a lui Harunjen în funcția de Procuror General este anti-cetățenească, pentru că astfel se încalcă dreptul cetățenilor de a beneficia de o reală reformare a justiției și de acțiuni concrete ce ar sancționa hoții și corupții, dar și ilegală, deoarece aprobă un concurs ilegal organizat de un consiliu ilegal. Și mai grav este faptul că Harunjen nici nu putea fi admis la concurs, pe motiv că a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor din postura sa de Procuror General interimar, încălcîndu-se astfel condițiile de eligibilitate, menționează sursa citată.

Precizăm că preşedintele în exerciţiu, Nicolae Timofti, a semnat decretul privind numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general pe un termen de şapte ani. Candidatura lui a fost propusă anterior de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) după desfăşurarea concursului, la care au participat şase pretendenţi la funcţie. După semnarea decretului, Harunjen a depus jurămîntul în faţa preşedintelui şi membrilor CSP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?