X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Preziceri sumbre pentru Sandu: s-ar putea...

10 dec. 2016,, 00:30   Politică
19712 27
Foto: tribuna.md

După înfrîngerea suferită pe 13 noiembrie, Maia Sandu a preferat să nu mai apără în spațiul public, scrie, într-o postare pe blogul său, jurnalistul Victor Nichituş, care crede că, probabil, ea „cugetă la erorile de campanie pe care le-a făcut, greșeli care au făcut să piardă alegerile”.


„Toată lumea a văzut că Maia Sandu ar fi putut ieși victorioasă din alegeri – avea nevoie doar de o pregătire mai bună, de o echipă de profesioniști alături și de ceva mai mult suport financiar. După 30 octombrie, data primului tur prezidențial, Partidul Democrat s-a arătat dispus să o sprijine, sfătuită de Andrei Năstase, ea a refuzat acest ajutor. Pînă pe 13 noiembrie s-a văzut că prezidențiabilul Maia Sandu nu a avut un program de dezvoltare, pragmatic și realist, pentru Moldova”, menţionează jurnalistul.

El afirmă că nu vrea să creadă că „Maia Sandu a fost doar o întîmplare pe scena politică din Republica Moldova”. „Ar însemna că toți cei care au crezut în ea s-au înșelat. Iulian Chifu nota recent că liderul PAS trebuia deja să apară în public cu un proiect care ar uni dreapta politică moldovenească, un proiect care să anunțe lupta pentru cîștigarea alegerilor parlamentare din 2018. De ce Maia Sandu nu face asta? Poate stă și cugetă. Ori poate, numa’ stă?”, se întreabă Victor Nichituş.

În opinia lui, „șocul înfrîngerii a lăsat-o pe doamna Sandu fără puterea de a lansa un nou proiect politic, singurul obiectiv necesar dreptei moldovenești pentru viitorul apropiat”. „Dacă nu apare repede în spațiul public, Maia ca Zăpada se topește”, concluzionează el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?