Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

Chetraru: Sîntem învinuiți pe nedrept

9 dec. 2016,, 11:17   Societate
2374 4
Foto: unimedia.info

Angajații Centrului Național Anticorupție au intervenit imediat cum au aflat despre furnizarea produselor alterate în grădinițe, afirmă șeful instituției, Viorel Chetraru, citat de NOI.md.


Funcționarul a precizat că acuzațiile care i se aduc CNA-ului precum că instituția ar fi tăinuit aceste fărădelegi, timp în care copiii au fost lăsați să se intoxice, sînt neîntemeiate.

„Am fost acuzați pe nedrept că am fi tăinuit faptul că în grădinițele și școlile din capitală s-au livrat produse de proastă calitate, iar CNA ar fi stat cu mîinile în sîn, încurajînd cu bună știință intoxicarea copiilor. Am să vă răspund hotărît că aceste acuzați sînt false, iar inducerea în eroare a opiniei publice este făcută de unele grupuri cu rea intenție.

Am intervenit imediat cum informația privind schemele ilegale ne-a devenit cunoscută, chiar dacă am avut nevoie de timp pentru a documenta și alte persoane implicate”, a precizat Chetraru în cadrul audierilor desfășurate în seara zilei de ieri la Parlament.

Șeful CNA a precizat că în cadrul licitaţiilor era desemnat cîştigător agentul care oferea cel mai mic preţ, însă la semnarea contractului, preţul la produse era majorat. În total, 17 persoane au primit mandate de arest pe un termen cuprins între 20 şi 30 de zile. Trei persoane se află în arest la domiciliu, iar restul în izolator. Alte şase persoane, printre care un funcţionar şi agenţi economici, au statut de bănuit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?