Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ghimpu și Voronin s-au luat peste picior la ședința Parlamentului (VIDEO)

8 dec. 2016,, 11:37   Politică
6494 3

Foto: basarabia.md

Regretul liderului PCRM, Vladimir Voronin, cu privire la destrămarea Uniunii Sovietice a servit drept subiect de dispută la ședință de astăzi a Legislativului, comunică NOI.md.


Politicianul a ținut să le reamintească colegilor deputați semnificația zilei de 8 decembrie 1991, cînd conducătorii Rusiei, Ucrainei și Belarusului s-au întîlnit pentru a confirma că Uniunea Sovietică a fost dizolvată.

„Astăzi de împlinesc 25 de ani din acea zi tragică, cînd trei criminali au semnat o hîrtiuță, după care a fost destrămată cea mai măreață țară – Uniunea Sovietică”, a declarat Voronin astăzi, în plenul Parlamentului.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu a ezitat să ironizeze pe marginea acestui subiect. „Trebuie să-i pomenim, pentru că au pus capăt acestui coșmar care a durat zeci de ani. Nu plîngeți, domnule Voronin. Dacă nu erau ei, nu ajungeați președinte de țară, așa că felicitări, domnule președinte!”, a spus Ghimpu.

Replica lui Vladimir Voronin nu s-a lăsat așteptată. „Dacă ar fi fost astăzi Uniunea Sovietică, așa persoane ca Ghimpu și Chirtoacă n-ar mai fi nimerit nicăieri, nu că în Parlament, nici în construcții nu i-ar fi luat pe ei. De aceea, să se liniștească și să nu spună pentru cine ne facem griji. Pentru aceea că stăm pe loc de 25 de ani. Aici numai corupție, mafie și prostii se hotărăsc tot timpul. Iată de ce regret foarte mult”, a răspuns Voronin.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?