X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cine a preluat conducerea Departamentului de Securitate Internă a SUA

8 dec. 2016,, 09:30   Externe
1808 0
Foto: libertatea.ro

Președintele ales al SUA, Donald Trump l-a desemnat miercuri pe generalul în rezervă al Marinei SUA, John Kelly, la conducerea Departamentului de Securitate Internă.


De asemenea, generalul a acceptat poziţia, potrivit CBS.

John Kelly (66 de ani), fostul șef al Comandamentului Sudic al SUA pînă la începutul acestui an, a acceptat propunerea lui Donald Trump, a precizat CBS, citînd surse sub rezerva anonimatului. Din această poziție, Kelly a condus operațiunile militare ale forțelor armate ale SUA în America Centrală și de Sud.

John Kelly este al treilea general pe care Trump l-a ales pentru o funcție importantă în administrația sa, precizează Reuters. Viitorul președinte al SUA, Donald Trump, a anunțat că îl va numi pe generalul de marină în rezervă James Mattis la conducerea Pentagonului, în timp ce generalul în rezervă Michael Flynn a fost ales pentru funcția de consilier pe probleme de securitate națională.

Generalul Kelly este un critic dur al preşedintelui Barack Obama şi a atras atenţia asupra vulnerabilităţilor de la graniţa sudică a Statelor Unite cu Mexic.

Acesta a gestionat activităţile militare americane din American Latină şi din Caraibe. Deşi experinţa militară ar putea să-i dea un avantaj în combaterea unor ameninţări de peste mări, precum traficul de droguri şi islamismul extremist, generalul nu este pregătit pentru complexitatea legală şi politică asociată cu Departamentul de Securitate Internă.

Terry Branstad, ambasador al SUA în China

Propunerea i-a fost făcută lui Kelly în momentul în care acesta se afla într-o călătorie Europa, au declarat surse pentru CBS. Anunțul în legătură cu alegerea făcută de Trump pentru funcția de ministru al securității interne va fi făcut în zilele următoare de echipa președintelui ales.

Totodată, Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Terry Branstad, guvernatorul statului Iowa, pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în China, a anunţat un oficial din cadrul echipei preşedintelui-ales, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?