X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii acuză guvernarea de genocid social (VIDEO)

7 dec. 2016,, 14:05   Politică
3448 10

Socialiștii acuză guvernarea de genocid social
Foto: noi.md

„În loc să găsească modalități de a majora numărul persoanelor angajate în cîmpul muncii, Guvernul se gîndește cum să micșoreze numărul pensionarilor”.


Această poziție a fost exprimată de reprezentanții PSRM în privința reformei sistemului de pensii, comunică NOI.md.

Potrivit deputaților socialiști, guvernarea a declanșat un „genocid social”, prin majorarea vîrstei de pensionare pînă la 62 de ani în cazul femeilor, și 65 de ani în cazul bărbaţilor.

„Această guvernare nu este capabilă să asigure un nivel minim de viață în Moldova, nu sînt în stare să achite pensii decente. Vom ajunge în situația în care bărbații fizic nu vor putea ajunse la vîrsta de pensionare. Este o politică absolut inumană, guvernarea duce un război împotriva propriilor cetățeni. În Europa într-adevăr sînt unele țări în care vîrsta de pensionare este mai mare decît la noi, dar putem noi oare compara nivelul de trai, de educație și de sănătate? În ultimii șapte ani a scăzut dramatic nivelul de viață al cetățenilor”, a menționat deputatul Vlad Batrîncea.

În opinia membrilor PSRM, politica destructivă promovată de Guvern a dus la un exod masiv al tinerilor, astfel încît pînă în anul 2020 nu va avea cine achita contribuțiile la fondul social. Deputații au remarcat că promovarea acestei reforme este determinată de incapacitatea guvernării de a negocia cu Fondul Monetar Internațional.

„Acest acord cu FMI este unul de-a dreptul nenorocit pentru populația țării. De-a lungul istoriei s-au mai negociat astfel de acorduri și s-a ajuns în situații în care li s-a spus la revedere celor de la FMI”, a remarcat deputatul Grigore Novac.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?