X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nota de plată pentru securitatea lui Trump se ridică la 35$ mln.

6 dec. 2016,, 23:00   Externe
2381 0

Nota de plată pentru securitatea lui Trump se ridică la 35$ mln.
Foto: libertatea.ro

Reprezentanții metropolei New York au cerut un ajutor de 35 de milioane de dolari de la guvernul federal al SUA pentru a acoperi costurile de securitate generate de Donald Trump.


De cînd a fost ales președintele al SUA, miliardarul și-a petrecut majoritatea timpului în locuința sa din Trump Tower, iar polițiștii au fost nevoiți să ia măsuri de securitate suplimentare în aglomeratul Manhattan, relatează Reuters.

Trump Tower a devenit o fortăreață de cînd Donald Trump a fost ales președintele al SUA. Forțele de ordine au instalat un dispozitiv de securitate excepțional în zona clădirii, iar o rută de acces către celebrul imobil este închisă de mai bine de o lună atît traficului rutier, cît și celui pietonal.

În plus, echipa de tranziție a președintelui-ales, care își va începe mandatul pe 20 ianuarie, este prezentă în celebra clădire, unde au fost intervievați în ultimele săptămîni candidații pentru cele mai importante poziții din viitoare administrație a SUA.

Situația este una ieșită din comun, după cum a explicat chiar primarul din New York, Bill de Blasio. Costurile pentru asigurarea securității lui Donald Trump ajung pînă la un milion de dolari pe zi, astfel că reprezentanții metropolei vor solicita fonduri federale în valoarea de 35 milioane de dolari drept despăgubire pentru cheltuielile făcute

Mai precis, primarul newyorkez a trimis luni o scrisoare către preşedintele Barack Obama şi către liderii Congresului. Acesta solicită acordarea de fonduri federale pentru a acoperi costurile de securitate în perioada 8 noiembrie-20 ianuarie, pînă în momentul în care Donald Trump urmează să fie învestit la Casa Albă.

Aceste fonduri federale ar acoperi costuri zilnice de 467.000 de dolari pentru Departamentul de Poliţie din New York. Ulterior, primăria va încerca să obţină o rambursare a cheltuielilor de securitate de la administraţia miliardarului republican.

Cu toate acestea, problemele s-ar putea să nu se rezolve pentru autoritățile din New York, după învestirea lui Donald Trump. Melania Trump a anunțat că va locui în Trump Tower încă cel puțin șase luni, pentru ca fiul familiei să continue cursurile școlii. Astfel, reprezentanții metropolei vor fi nevoiți să îi asigure securitatea viitoarei Primei Doamne. În aceste condiții, aproximativ 100.000 de newyorkezi au semnat o petiție prin care îi cer Melaniei Trump să-și părăsească locuința din Manhattan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?