X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Obama a aprins luminițele bradului de Crăciun (VIDEO)

2 dec. 2016,, 19:00   Externe
2760 2
Barack Obama a aprins luminițele bradului de Crăciun. New York, îmbrăcat în haine de sărbătoare
Foto: libertatea.ro

Barack și Michelle Obama au aprins, pentru ultima oară, luminițele bradului de Crăciun situat în apropiere de Casa Albă.


Aproape în același timp, la New York, au fost aprinse luminițele de pe bradul din Rockefeller Center, una dintre principalele atracții din perioada sărbătorilor de iarnă.

Familia prezidențială a participat la evenimentul din Washington D.C., ca-n fiecare an. Barack Obama, însoțit de Michelle și cele două fiice ale cuplului prezidențial, Sasha și Malia, au aprins luminițele bradului de Crăciun.

“Tuturor celor de aici şi celor care ne privesc de acasă, acum este momentul oficial în care aprindem luminile în brad. Sînteţi pregătiţi?”, a întrebat Barack Obama şi a început numărătoarea de la 5, în faţa unei mulţimi entuziaste.

„Vacanţa de Crăciun este specială la Casa Albă, săptămîna trecută am graţiat un curcan, de data asta aprind luminile în bradul de Crăciun, şi e mai uşor, deoarece bradul nu se mişcă, e electrificat, ceea ce nu vrem să se întîmple cînd vine vorba de curcan”, a glumit preşedintele Statelor Unite.

Evenimentul este prezentat în fiecare an de o vedetă, iar în acest an rolul i-a revenit actriței Eva Longoria. Totodată, Barack Obama a cîntat “Jingle Bell”, alături de celebrităţi precum Chance the Rapper, James Taylor, Kelly Clarkson, Garth Brooks, Marc Anthony, Yolanda Adams and the Lumineers.

Aproximativ 8 kilometri de cablu electric au fost necesari pentru a lega cele 50.000 de luminițe, care împodobește bradul vechi de 90 de ani și avînd o înălțime de aproape 29 de metri, instalat într-unul din locurile cele mai emblematice ale orașului.

În vîrful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiție din 2004, o stea împodobită cu 25.000 de cristale Swarowski avînd diametrul de trei metri.

Luminile au fost aprinse de actorii Alec Baldwin și Kate McKinnon, care au acaparat atenția în ultimul timp prin intervențiile lor în programul Saturday Nigth Live, el reprezentîndu-l pe republicanul Donald Trump iar ea pe democrata Hillary Clinton.

Anul acesta ceremonia s-a desfășurat în mijlocul unor măsuri de pază sporite, din cauza riscului de atentat terorist, iar umbrelele și rucsacurile au fost interzise.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?