X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Ministerul Transporturilor: acţiunile lui Iurie Leancă sînt populiste

2 dec. 2016,, 08:30   Politică
2018 4

Ministerul Transporturilor: acţiunile lui Iurie Leancă sînt populiste
Foto: noi.md

Liderul Partidului European, Iurie Leancă, întreprinde acţiuni populiste cu scopul de a ponegri imaginea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.


Astfel instituţia a calificat adresarea lui Leancă către BERD şi BEI prin care acuză Administraţia de Stat a Drumurilor de faptul că contractele de reabilitarea a două drumuri şi de supraveghere a lucrărilor au fost semnate de companii din aceeaşi ţară.

Surse din cadrul ministerului au relatat pentru că în răspunsul BERD şi al MEI la scrisorile politicianului se menţionează că procedura de selectare a agenţilor economici s-a făcut după categoria cea mai bună ofertă după calitate şi preţ. Iar faptul că ar fi din aceeaşi ţară nu reprezintă vreo abatere.

În răspuns se mai spune că întîrzierile înregistrate la reparaţia drumurilor Chişinău-Ungheni, Hînceşti-Leuşeni şi Sîngerei-Bălţi au fost cauzate de mai mulţi factori care nu ţin de competenţa băncilor. Însă BERD şi BEI dau asigurări că sînt mereu în contact cu autorităţile responsabile, pentru a depăşi problemele apărute.

După cum a informat anterior, Ministerul Transporturilor a semnat un contract cu compania italiană "Serenissima Costruzioni" pentru reabilitarea a 83 km ai drumului R 34 Hînceşti-Leova-Cahul (53 mil. euro) şi 30,95 km ai drumului R 9 Soroca-Arioneşti (17,8 mil. euro). Drumurile sînt reparate din contul creditelor oferite de BERD şi BEI. Pentru încălcarea termenului de executare a lucrărilor, contractul prevede penalităţi în mărime de 1% din suma contractată pentru fiecare zi de întîrziere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?