Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Kievul a stabilit o nouă dată pentru întoarcerea Donbassului

28 noi. 2016,, 15:10   Externe
1300 2
В Киеве придумали новые сроки возвращения Донбасса Украине
Foto: lenta.ru

Viceministrul pentru problemele teritoriilor ocupate al Guvernului ucrainean Gheorghi Tuka a declarat că Donbass va reveni sub controlul autorităților de la Kiev în viitorii doi ani.


El a declarat acest lucru luni, 28 noiembrie, în cadrul unui interviu oferit publicației „Apostrof”.

„Sînt optimist. Am un sentiment că acest lucru se va întîmpla în 2017, cel tîrziu în 2018”, a declarat Tuka.

El a adăugat că Kievul nu va trebui să aplice forță pentru reîntoarcerea regiunii, va fi suficient doar să respecte acordurile de la Minsk. Oficialul, totodată, nu a exclus că combatanții vor încerca să recurgă la tactică ofensivă. „Cred că sîntem pregătiți pentru astfel de evoluție a situației”, a spus Tuka.

La 25 noiembrie Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, și-a exprimat convingerea că Kievul va căpăta controlul asupra regiunii din Sud-Estul țării, cu ajutorul Gărzii Naționale. „Sînt convins că în următorii doi ani vom desfășura de-ocupația Donbassului. Tot ceea ce facem acum, este orientat spre pregătirea acestui proces”, a declarat el în cadrul unei ședințe a formațiunii militare a consiliului. Potrivit lui, „componenta paramilitară trebuie să fie pregătită mai bine decît cea de aplicare a legii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?