X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Donald Trump a desemnat doi consilieri prezidenţiali

26 noi. 2016,, 22:00   Externe
2281 0
Donald Trump a desemnat doi consilieri prezidenţiali
Foto: libertatea.ro

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, continuă formarea echipei sale.


El a anunţat vineri numirea lui Kathleen Troia McFarland în funcţia de consilier prezidenţial adjunct pentru Siguranţa naţională, şi a lui Don McGahn în postul de consilier prezidenţial pentru afaceri generale.

Kathleen Troia McFarland, analist la postul tv Fox News, a mai fost consilier prezidenţial în lucrat în trei administrații republicane — Nixon (1969-1974), Ford (1974-1977) și Reagan (1981-1989) — dar și ca asistent, în anii 70, al lui Henry Kissinger.

Deoarece numirea sa nu necesită aprobarea Senatului, ea își va prelua oficial postul odată cu noul președinte, pe 20 ianuarie anul viitor.

Kathleen Troia (KT) McFarland va fi în subordinea generalului în rezervă Michael Flynn, ales anterior de Donald Trump să ocupe poziția de consilier pentru Securitate Națională, dar a cărui numire trebuie ratificată de Congres.

La rîndul său, Donald F. McGahn a deţinut funcţia de preşedinte al Comisiei Electorale Federale. Partener la una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, Donald F. McGahn a deținut același rol și în campania electorală și își păstrează poziția inclusiv în echipa de tranziție prezidențială.

Reuters notează că McGahn ar putea fi însărcinat să descîlcească hățișul potențialelor conflicte de interes ale lui Trump, un mogul imobiliar cu proprietăți în toată lumea.

Numirile au fost făcute publice de echipa de tranziție prezidențială într-un comunicat din New York, unde își are sediul, în timp ce Trump se află încă în Florida.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?