X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Delegaţia RM la CUC: Transnistria împiedică activitatea Comisiei

26 noi. 2016,, 12:00   Politică
5034 7
Делегация Молдовы в ОКК считает, что Приднестровская сторона всячески мешает работе Комиссии
Foto: novostipmr.com

Delegaţia Moldovei la Comisia Unificată de Control (CUC) consideră că copreşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleakov, împiedică activitatea comisiei.


Potrivit agenţiei, într-o declaraţie difuzată vineri de delegaţia RM se menţionează că Beleakov "în mod sfidător încearcă să sustragă atenţia de la problemele ce necesită o soluţionare urgentă şi canalizează energiile în abordarea unor aspecte lipsite de logică".

"Este regretabil faptul că impulsul pozitiv lansat în cadrul ultimelor şedinţe de către delegaţia Republicii Moldova este susţinut în mod tacit de către delegaţia Federaţiei Ruse şi totalmente compromis de atitudinea neconstructivă a componentei transnistrene în CUC în persoana lui Oleg Beleakov", se menţionează în document.

În legătură cu "acţiunile distructive ale reprezentanţilor Tiraspolului şi tentativele constante ale copreşedintelui Beleakov de a dezinforma opinia public", delegaţia moldovenească a difuzat o adresare prin care a propus celorlalte componente ale CUC "să evalueze critic acţiunile provocatoare ale componentei transnistrene şi să ia măsuri pentru a le readuce în cadrul normativ al procesului de pacificare".

Potrivit delegaţiei RM, acest fapt va crea condiţii propice pentru soluţionarea subiectelor ce figurează pe agendă şi va asigura o dinamică corespunzătoare în activitatea Comisiei Unificate de Control.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?