X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: PSRM nu va repeta greșelile lui Ghimpu și Filat

23 noi. 2016,, 12:30   Politică
2625 5

Dodon: PSRM nu va repeta greșelile lui Ghimpu și Filat
Foto: noi.md

Orice cooperare a socialiștilor cu democrații în cadrul unei coaliții este exclusă. Despre acest lucru a anunțat fostul lider al formațiunii, Igor Dodon, într-un interviu acordat portalului NOI.md.

Politicianul a remarcat că PSRM a fost votat ca partid de opoziție față de actuala putere, iar dacă va intra în coaliție cu Partidul Democrat, atunci nu va mai exista. În opinia lui, asemenea greșeli au fost comise anterior de liberali, comuniști și liberal-democrați, iar consecințele nu s-au lăsat așteptate.

„Eu nu mai sînt conducătorul Partidului Socialiștilor, dar sînt categoric împotriva acestor manevre. Aceasta înseamnă că Partidul Socialiștilor nu va trece în viitorul parlament. Deja avem exemple. Și Ghimpu, și Filat sînt niște cadavre politice, iar Voronin este foarte aproape de asta. De aceea, eu cred că Partidul Socialiștilor nu va face asemenea greșeli. Eu cred că Partidul Socialiștilor nu va comite greșelile pe care le-au făcut alte partide”, a explicat Igor Dodon.

Întrebat cum intenționează să construiască relații cu majoritatea parlamentară, în calitate de șef de stat, Igor Dodon a menționat că se așteaptă la cedări din partea guvernării. În opinia lui, coaliția trebuie să respecte alegerea făcută de cetățeni și să se conformeze.

„Da, noi vom fi nevoiți, pentru soluționarea unor probleme, pe care le-am promis alegătorilor, să discutăm anumite chestiuni. Dar eu cred că și actuala majoritate parlamentară trebuie să înțeleagă că președintele are susținerea cetățenilor Republicii Moldova. Cu acest președinte vor trebui să meargă la anumite compromisuri. De aceea, eu cred că din partea majorității parlamentare vor urma anumite cedări, pentru atingerea scopurilor pe care le-am promis alegătorilor, pentru că oamenii au votat pentru un program concret”, a specificat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?