Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Putin, un nou mesaj agresiv la adresa NATO, care vizează și România

19 noi. 2016,, 23:00   Externe
12822 9

Очередное предупреждение Путина НАТО
Foto: libertatea.ro

Vladimir Putin a lansat un nou mesaj agresiv pentru NATO, care vizează și România.


Liderul de la Kremlin a cerut armatei neutralizarea tuturor amenințărilor la adresa securității Rusiei, inclusiv cele generate de sistemul antirachetă al NATO, ale cărui elemente sînt instalate şi în România, relatează Sputnik News.

“Sarcina noastră este să neutralizăm eficient orice ameninţări militare la adresa securităţii Rusiei. Inclusiv pe cele legate de crearea apărării antirachetă, de implementarea conceptului de atac global, de războaiele informaţionale”, a spus Vladimir Putin în cursul unei serii de întâlniri cu înalţi oficiali din industria apărării.

Rusia îşi îndeplineşte toate obligaţiile internaţionale atunci cînd proiectează şi construieşte sisteme avansate de arme, a dat asigurări Putin.

“Astfel de progrese sînt făcute în Rusia, precum şi în alte ţării. Ne îndeplinim în mod consistent şi riguros obligaţiile internaţionale pe care şi le-a asumat Rusia la un moment dat”, a subliniat el.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin susţine că alte ţări nu şi-au îndeplinit obligaţiile, oferind ca exemplu sectorul apărării antirachetă, în care încearcă să obţină un avantaj unilateral. “În această privinţă, voi nota că vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura echilibrul strategic al forţelor. Considerăm tentativele de a-l schimba sau distruge extreme de periculoase”, a adăugat el.

Statele Unite au operaţionalizat, în luna mai, baza sistemului antirachetă de la Deveselu, în valoare de 800 de milioane de dolari. Rusia a criticat în repetate rînduri sistemul, spunînd că reprezintă o încălcare a tratatelor semnate şi pun în pericol echilibrul strategic în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?