X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Poroşenko a rămas fără invitaţie la inaugurarea lui Trump

19 noi. 2016,, 18:08   Externe
7409 17

Порошенко остался без приглашения на инаугурацию Трампа
Foto: lenta.ru

Liderul ucrainean Piotr Poroşenko a rămas fără invitaţie la inaugurarea preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, care este planificată pentru 20 ianuarie 2017, comunică publicaţia “Vesti”.


Potrivit informaţiei publicaţiei, şefii de state se vor întîlni deja după investirea republicanului – în februarie 2017.

Ambasadorul Ucrainei în SUA, Valeri Cealîi, la rîndul său, a precizat că Poroşenko nu va participa la inaugurare, “deoarece în SUA nu se obişnuieşte, ca şefii de state să participe anume la atare evenimente”. Potrivit spuselor lui, la ceremonie, de regulă, asistă în principal ambasadori.

“Aşa este specificul Statelor Unite şi aceasta se deosebeşte întrucîtva de specificul nostru, unde sînt invitaţi inclusiv şefi de state”, citează diplomatul UNIAN.

Cealîi, de asemenea, a calificat vizita lui Poroşenko la Washington din februarie anul viitor drept “un obiectiv foarte ambiţios”, transmite “Ucrinform”. “Eu pot spune următoarele: voi încerca să organizez vizita cît mai repede, dacă vom reuşi în februarie, aceasta va fi pentru noi de asemenea o victorie mare”, a menţionat ambasadorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?