X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Iohannis despre "ocuparea" Moldovei

18 noi. 2016,, 11:44   Politică
10566 18

Йоханнис разрушает миф об оккупации Молдовы
Foto: ff.md

România nu este o ţară care ar dori să cucerească sau să ocupe Republica Moldova. O spune din nou, şeful statului român.


Preşedintele Klaus Iohannis crede că percepţia, cu privire la obiectivele României, trebuie schimbată.

Declaraţia vine, în contextul alegerii la Chişinău, a noului preşedinte , liderul PSRM, Igor Dodon.

„Noi dorim să sprijinim instituţii moldoveneşti, nu anumite persoane din Moldova. Aceasta este calea prin care putem să îi facem pe cetăţenii moldoveni să îşi dea seama că România nu este o ţară care vrea să cucerească Moldova sau să o ocupe. România vrea să întindă o mână Moldovei şi a o ajuta pe calea pro-europeană, care este cea mai bună pentru Moldova" a spus Iohannis.

Anterior autoritățile Române au declarat că Autoritățile României recunosc rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și îndeamnă președintele nou-ales să-și îndeplinească cu înțelepciune mandatul


Preşedintele României consideră că este necesar ca noul preşedinte să îndeplinească cu înţelepciune şi echilibru mandatul său, avînd în vedere responsabilitatea deosebită care îi revine acestuia în respectarea întocmai a atribuţiilor constituţionale ale funcţiei de şef al statului”, se arată în declarația semnată de Klaus Iohannis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?