X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Partidele de centru-dreapta îndemnate să coopereze

18 noi. 2016,, 08:45   Politică
3790 10
Председатель ЕНП призвал к сотрудничеству правоцентристкие партии Молдовы
Foto: regnum.ru

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, îndeamnă partidele de centru-dreapta din Moldova să coopereze în perspective alegerilor parlamentare din 2018.


Despre aceasta se menţionează în declaraţia sa remisă cu ocazia alegerilor prezidenţiale din RM.

El a felicitat-o pe candidata la prezidenţiale Maia Sandu pentru rezultatul obţinut la alegerile din 13 noiembrie, menţionînd că "susţinerea remarcabilă pe care a avut-o demonstrează că oamenii îşi doresc politicieni oneşti la guvernare".

"Rezultatul obţinut de Maia Sandu reprezintă un punct de cotitură pentru politica moldovenească. În pofida atacurilor şi metodelor de campanie murdare la care a fost supusă Sandu, ea a reuşit, cu foarte puţine resurse, nu numai să obţină cele mai bune rezultate la alegeri pe care le-a avut vreun partid pro-european, dar şi să mobilizeze electoratul şi diaspora într-un mod fără precedent. Acest lucru demonstrează că dorinţa oamenilor de a fi conduşi de politicieni oneşti şi credibili este în creştere. Iar aceasta înseamnă că schimbările sunt inevitabile", a declarat liderul PPE.

El a spus că PPE este preocupat de neregulile electorale din al doilea tur al alegerilor, inclusiv de încălcarea dreptului constituţional de vot pentru cetăţenii RM care locuiesc în străinătate. El susţine că acest lucru este "o încălcare a legii care trebuie să fie analizată de către autorităţile competente pentru a se asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla în viitor".

Daul a amintit că PPE a sprijinit consolidarea forţelor de dreapta în jurul candidatului comun la funcţia de Preşedinte, subliniind importanţa de a continua cooperarea şi la alegerile parlamentare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?