Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

În SUA au fost descoperite cele mai mari zăcăminte de petrol din istoria ţării

17 noi. 2016,, 22:00   Externe
4096 4

В США обнаружено крупнейшее в истории страны месторождение нефти
Foto: zik.ua

Serviciul Geologic al SUA a comunicat despre descoperirea în statul Texas a celor mai mari zăcăminte de petrol din cele cunoscute în ţară.


Pe site-ul serviciului de stat, la 15 noiembrie a fost publicată o informaţie despre conţinutul în bazinul de șist Wolfcamp a aproximativ 20 de miliarde de barili de petrol, 450 de milioane de metri cub de gaz natural şi 1,6 miliarde barili de gaz natural lichefiat. Aceste volume depăşesc aproximativ de trei ori rezervele zăcămintelor Bakken-Three Forks descoperite în anul 2013 în formarea Bakken pe teritoriul bazinului de petrol și gaze naturale Williston.

Cea mai mare descoperire din istoria Serviciului Geologic al SUA denotă că, „chiar şi în zonele de unde se extrag miliarde de barili de petrol mai există potențial de a descoperi noi miliarde”, se menţionează în textul comunicatului. „Modificările tehnologice şi industriale exercită un impact substanțial asupra faptului, care resurse pot fi considerate tehnic extractive, de aceea, noi continuăm să evaluăm rezervele pe întreg teritoriul SUA şi al lumii”, a explicat Walter Gidrouz, coordonator al programului resurse energetice al Serviciului Geologic al SIA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?