X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Filipine dorește să retragă țara de la CPI

17 noi. 2016,, 21:00   Externe
3153 1

Президент Филиппин вслед за Россией хочет вывести страну из Международного суда
Foto: unian.net

Rodrigo Duterte, preşedintele filipinez, a declarat că are în vedere retragerea statului Filipine din cadrul Curţii Penale Internaţionale, din cauza criticilor aduse măsurilor extreme întreprinse de acesta pentru combatarea criminalităţii, informează site-ul agenţiei Reuters.


Această declaraţie are loc la o zi după ce Vladimir Putin a aprobat retragerea Rusiei din cadrul Curţii Penale Internaţionale. Rusia a semnat tratatul de aderare la Curtea Penală Internaţională, însă nu a ratificat niciodată acordul pentru a putea deveni membru al acesteia.

Decizia are loc în urma hotărîrii judecătoreşti a Curţii Penale Internaţionale care condamnă anexarea Crimeei la teritoriul rus. La începutul acestui an, Curtea Penală Internaţională a aprobat o investigaţie în privinţa conflictului din anul 2008 dintre Rusia şi Georgia.

Alte state precum SUA, China sau Israel nu s-au alăturat nici ele instanţei de justiţie internaţională, care judecă persoane care au comis genociduri, crime de război şi crime contra umanităţii.

Duterte a descris instanţa de justiţie internaţională ca fiind ”inutilă” şi şi-a exprimat frustrarea în faţa declaraţiilor din partea vestului asupra omorurilor extrajudiciare din Filipine. Acesta a condamnat de asemenea ONU pentru eşuarea prevenirii războaielor din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?