Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Un tablou de Monet, vîndut pentru suma record de 81,4 milioane de dolari

17 noi. 2016,, 11:13   Externe
1857 0

Картина Моне ушла с молотка за рекордную цену
Foto: korrespondent.net

Un tablou realizat de celebrul artist Claude Monet a fost vîndut miercuri la o licitație, organizată de casa Christie’s în New York, SUA, pentru o sumă record de 81,4 de milioane de dolari, relatează Daily Mail.


Opera acestuia, intitulată „Meule” (Căpiță), a fost estimată inițial la 45 de milioane de dolari, și face parte dintr-o serie de „căpițe” pictate de Monet în iarna lui 1890-1891 la casa sa din Giverny, în Normandia.

Recordul anterior pentru o lucrare de Monet datează din iunie 2008, atunci cînd tabloul „Le bassin aux nymphéas” a fost adjudecat pentru 80,4 de milioane de dolari la o licitație organizată la Londra.

Tabloul a fost adjudecat după o licitație de 14 minute, la finalul căreia sala a izbucnit în aplauze.

Lucrarea, reprezentînd o căpiță în amurg, cu tente de albastru și violet, este unul dintre puținele tablouri ale acestei serii, aflat în posesia unor colecționari privați, potrivit Christie’s.

Recordul obținut pentru tabloul de Monet a crescut suma totală obținută în urma licitației de artă impresionistă și modernă din 16 noiembrie, la 246,3 de milioane de dolari pentru 39 de lucrări adjudecate.

În cadrul aceleiași licitații, tabloul pictorului rus Wassily Kandinsky „Rigide et courbé” a fost achiziționat pentru 23,3 milioane de milioane de dolari de un cumpărător anonim, tot pentru o sumă record, în timp ce „Buste de femme (Dora Maar)” de Pablo Picasso a fost vîndut pentru 22,6 milioane de dolari colecționarului japonez Yusaku Maezawa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?