X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Solicitare privind demiterea şefei Direcţiei cultură a capitalei

16 noi. 2016,, 16:44   Societate
2082 0
Ансамбль Comoara требует от примэрии уволить начальника Управления культуры
Foto: curaj.net

Ansamblul de Muzică şi Dans Popular „Comoara” solicită Primăriei Chişinău să o demită pe şefa Direcţiei cultură a Primăriei, Lucia Culev, şi să întoarcă ansamblului concertmaistrul, corepetitorul şi dirijorul.


Miercuri, la o conferinţă de presă, Gheorghe Furculiţă, membru al ansamblului, a declarat că Lucia Culev încearcă să ia sala de repetiții a ansamblului.

Potrivit lui, "sala este dată ansamblului în folosinţă în mod gratuit, iar toate costurile financiare sînt acoperite de Primărie".

"Lucia Culev vrea să ofere sala altor persoane, dîndu-i afară pe muzicieni şi dansatori. Pe 11 noiembrie, la Direcţia cultură a avut loc atestarea ansamblului. Membrii comisiei au apreciat negativ abilităţile participanţilor. Membrii ansamblului au scandat juriului "Afară!", dar membrii juriului au spus că ansamblul nu primeşte atestare şi au plecat", a relatat Furculiţă.

Membra ansamblului Livina Suru a spus că "nu a primit încă un document oficial precum că colectivul muzical nu a fost atestat".

Ea s-a adresat ministrului Culturii, Monica Babuc, cu solicitarea "de a sprijini ansamblul".

"Da, membrii ansamblului nu sînt profesionişti, dar, în ciuda acestui fapt, toţi sînt instruiţi şi reprezintă Chişinăul şi Moldova la concursuri, achitîndu-și singuri participarea la competiţiile din străinătate", a spus Suru.

Membrii ansamblului au menţionat că joi se vor adresa Ministerului Culturii cu o cerere de a primi sprijin. Ei susțin că vor lupta pînă la sfîrşit şi "sînt gata să ajungă chiar şi în judecată".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?