Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Un primar care a numit-o pe Michelle Obama ”maimuţă pe tocuri” a demisionat

16 noi. 2016,, 20:00   Externe
5882 2

Мэр города ушла в отставку, назвав жену Обамы "обезьяной на каблуках"
Foto: ren.tv

Mai mulţi oficiali din statul Virginia de Vest din Statele Unite au cauzat furie pe reţelele de socializare şi în America, după ce au numit-o pe prima-doamnă Michelle Obama „maimuţă pe tocuri”, transmite The Telegraph.


Primarul oraşului Clay a demisionat, iar directorul unei agenţii locale finanţate de guvern a fost demis din funcţie, ca urmare a comentariului rasist. Pamela Ramsey Taylor, director al Clay County Development Corp, care oferă servicii bătrânilor şi rezidenţilor cu venituri mici din oraş, a făcut remarca pe Facebook.

Ea sărbătorea victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale şi a spus că Melania Trump urmează să fie prima doamnă a Statelor Unite. Taylor a scris: „Va fi reconfortant să avem la Casa Albă o primă doamnă elegantă, frumoasă, demnă. M-am săturat să văd ”o maimuţă pe tocuri””.

Beverly Whaling, primarul din Clay, a răspuns pe Facebook, scriind: „Mi-au făcut ziua, Pam”. O petiţie care cerea ca Whaling să fie concediată a primit peste 121.000 de semnături pînă marţi după-amiază. Primarul şi-a dat demisia, ulterior.

Jason Hubbard, un membru al consiliului oraşului Clay, a emis o declaraţie condamnând postarea „oribilă” şi spunînd că „intoleranţa rasială nu reprezintă societatea”. El şi-a cerut scuze în numele oraşului tuturor celor care s-au simţit jigniţi, inclusiv lui Michelle Obama.

În propriul mesaj de scuzare, primarul din Clay a negat că sentimentele ei sînt rasiste. Ea a spus: „Referinţa mea a fost la schimbarea din Casa Albă”, precizînd că nu a intenţionat să fie rasistă şi şi-a cerut scuze pentru „orice daune pe care postarea ei le-a cauzat”.

Ea a menţionat că se referea la „opinia personală privind atractivitatea lui Michelle Obama, nu la culoarea pielii ei”. Ea a susţinut, de asemenea, că atacul a devenit „un atac de ură asupra ei” şi că a primit ameninţări cu moartea, atît ea, cît şi copiii săi.

Taylor a mai precizat că se consultă cu avocaţi pentru a-i acţiona în justiţie pe cei care au „calomniat-o”.



Oraşul Clay are o populaţie de 491 de locuitori, dintre care niciunul nu este negru, conform celor mai recente cifre US Census. Districtul Clay are 9.000 de locuitori şi 0,2 la sută dintre ei sînt negri.

În alegerile prezidenţiale recente din SUA, 77 la sută dintre alegătorii din Clay County au votat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?