Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldovenii din Italia au ieșit la proteste (FOTO)

16 noi. 2016,, 09:54   Politică
6663 11

Moldovenii din Italia au ieșit la proteste (FOTO)
Foto : facebook.com

Mai mulți moldoveni de peste hotare au ieșit la proteste, fiind nemulțumiți de modul în care a fost organizat scrutinul din 13 noiembrie, notează NOI.md.


Este vorba despre cîteva zeci de moldoveni din orașele Roma, Parma și Reggio Emilia din Italia. Aceștia au scandat lozinci precum: „respingem alegerile fraudate”, „cerem dreptul la vot”, „demisia CEC”, „Vrem să avem dreptate”, „Rușine” și „Vrem viitor acasă”. Oamenii au venit la protest cu drapelul Republicii Moldova, cu flori și lumînări.

"Nu vorbim în vînt și nici nu ne vindem pe 100 de lei, nu sîntem indiferenți și deloc obosiți. Acum ca niciodată sîntem gata să punem capăt prostiei omenești. Dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem! Vrem acasă!", au comentat inițiatorii protestului pe o rețea de socializare. O acțiune similară de protest a fost organizată și de moldovenii din Dublin, Irlanda.

Menționăm că în ziua celui de-al doilea tur de scrutin, în 12 secții de votare de peste hotare au fost uti­li­za­te toa­te bule­ti­ne­le de vot dis­po­ni­bi­le, iar mai mulți cetățeni moldoveni nu și-au putut exercita dreptul la vot. Este vorba de două sec­ții des­chi­se la Mosco­va (Fede­ra­ția Rusă), două sec­ții de la Lon­dra (Marea Bri­ta­nie) și alte două la Bucu­rești. De ase­me­nea, bule­ti­ne­le de vot s-au epu­i­zat la două sec­ții din Fran­ța (Paris și Villeneuve Saint Geor­ges) și patru din Ita­lia (Pado­va, Par­ma, Vero­na, Mes­tre).



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?