Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CEC reacționează la acuzațiile privind inversarea rezultatelor

15 noi. 2016,, 10:58   Politică
7709 10

Foto: cec.md

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale precizează că sînt la curent cu neregulile semnalate în presă privind inversarea rezultatelor alegerilor la unele secții de vot, relatează NOI.md.


Într-o notă informativă remisă presei, membrii instituției anunță că erorile ce țin de atribuirea voturilor obținute de Maia Sandu contracandidatului său vor fi corectate.

„Referitor la cazurile mediatizate unde au fost depistate anumite erori sau discrepanțe, CEC informează că, în situația în care se adeveresc, acestea sînt supuse rectificării. Exemplu este cazul procesului-verbal din s. Copceac, r. Ștefan Vodă. Celelalte procese-verbale vor fi corectate pe parcursul zilei, în momentul în care vor fi prezentate la Comisie”, se arată în declarația CEC.

Totodată, instituția precizează că, pe moment, informațiile despre rezultatele turului II de scrutin prezidențial poartă un caracter preliminar. Pe parcursul zilei de astăzi, CEC va continua să recepționeze materialele de la consiliile de circumscripție, inclusiv procesele-verbale cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor pe circumscripție.

Menționăm că în presă au fost semnalate trei cazuri cînd voturile Maiei Sandu au fost trecute de CEC ca fiind ale lui Igor Dodon. Este vorba de o secție de votare din Leușeni, raionul Hîncești, din orașul Nisporeni și din satul Copceac, raionul Ștefan Vodă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?