X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Rusia nu-şi va retrage trupele militare din Transnistria

14 noi. 2016,, 13:20   Politică
3655 4
Россия не собирается выводить свои войска из Приднестровья
Foto: actualitati.md

„Militarii ruşi se află în Transnistria în baza acordurilor internaţionale şi vor rămîne acolo atîta timp cît va fi necesar pentru menţinerea liniştii".


Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenţia TASS oferit de către viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse Grigori Karasin, care a comentat intenţiile Chişinăului şi Kievului de a crea "un coridor verde" pe teritoriul ucrainean pentru evacuarea trupelor ruse.

El a calificat acest plan drept "o provocare din partea Ucrainei", care "nu are dreptul să ia asemenea hotărîri".

Karasin consideră că "asemenea declaraţii aruncate periodic în presă doar dăunează situaţiei din Moldova şi din Ucraina".

Săptămîna trecută, ministrul Apărării RM, Anatol Şalaru, a declarat la finele unei întrevederi la Odessa cu omologul său ucrainean, Stepan Poltorak, că Chişinăul şi Kievul intenţionează, pînă la sfîrşitul anului, să pregătească un plan comun pentru evacuarea miliarilor ruşi şi a muniţiilor din Transnistria, care prevede crearea unui "coridor verde" pe teritoriul ucrainean. Potrivit lui, RM intenţionează, de asemenea, să facă apel la structurile internaţionale pentru a solicita ajutor în evacuarea militarilor ruşi.

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a reacţionat negativ la aceste declaraţii, subliniind că "Transnistria este categoric împotriva retragerii trupelor ruse din RMN".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?