Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

O angajată a Consiliului Raional Rîşcani riscă pînă la 6 ani de detenție

8 noi. 2016,, 09:21   Societate
1967 0

O angajată a Consiliului raional Rîşcani, riscă pînă la 6 ani de închisoare
Foto : ria.ru

Procuratura Anticoruptie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unei angajate a Consiliului Raional Rîşcani, care, împreună cu soţul său, ar fi comis trafic de influenţă şi excrocherii, relatează NOI.md.


Potrivit celor constatate de procurori, în intervalul iulie 2013 – septembrie 2015, susţinînd că poate influenţa responsabilii din cadrul comisiilor raionale, controlorilor şi inspectorilor Curţii de Conturi, precum şi Inspecţiei Financiare de pe lîngă Ministerul Finanţelor, învinuita a pretins şi primit bani ce nu i se cuvin de la două persoane - solicitante de compensaţii ca urmare a represiunilor politice. În total, potrivit procurorilor, inculpata a primit de la cei doi solicitanţi 230 de mii de lei, sumele fiind transmise inclusiv prin intermediul soţului său. De notat că banii estorcaţi şi primiţi de la solicitanţi proveneau inclusiv din sumele aprobate şi alocate spre plată în calitate de compensaţii băneşti pentru victimele represiunilor politice reabilitate.

De asemenea, angajata mai este învinuită că, la începutul lunii martie curent, prin înşelăciune a pretins de la aceleaşi persoane - beneficiare de asemenea compensaţii, încă 8 mii de lei. Pentru această sumă inculpata le-a promis să intervină pe lîngă comisia de control pentru a nu le micşora cuantumul indemnizaţiilor calculate şi aprobate spre achitare acestora.

La demersul Procuraturii Anticorupţie, inculpata a fost suspendată provizoriu din funcţie, în prezent fiind cercetată în stare de arest la domiciliu, iar soţul acesteia, care este pensionar al MAI are interdicţia de a părăsi ţara.
Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă pînă la 6 ani închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?