Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii o acuză de minciună pe Maia Sandu

7 noi. 2016,, 16:51   Politică
6807 15

Socialiștii o acuză de „minciună” pe Maia Sandu
Foto : independent.md

Candidatul PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, ar fi mințit în repetate rînduri în cadrul acestei campanii electorale, susțin mai mulți reprezentanți din cadrul conducerii Partidului Socialiștilor, care au organizat luni o conferință de presă.

Ei au prezentat mai multe declarații ale contracandidatei lui Igor Dodon la funcția de președinte al țării, în care Maia Sandu ar fi mințit.

Cel mai relevant caz, susțin socialiștii, este faptul că „Maia Sandu neagă” că ar fi fost membru PLDM, în condițiile în carea ea a candidat pe listele acestui partid în cadrul alegerilor parlamentare din 2014.

„Această persoană s-a aflat pe locul 5 în lista PLDM pentru alegerile parlamentare din 2014. În toate documentele de la CEC Maia Sandu figurează drept membru al echipei PLDM. A făcut campanie pentru un partid criminal atunci cînd s-a furat miliardul, s-a concesionat aeroprotul, au precizat socialiștii”, a declarat socialistul Ion Ceban.

Totodată, ei o mai acuză pe Maia Sandu că ar fi votat atît pentru garanțiile de stat emise după devalizarea băncilor, deși spune că a „aflat” despre furtul miliardului abia în primăvara anului 2015. Potrivit acestora, ministrul Educației din acea perioadă la fel a procedat și în cazul concesionării aeroportului.

Ei mai spun că Maia Sandu „a colaborat strîns cu comuniștii” atât în perioada guvernării comuniste, dar și în 2015, când Guvernul din care face parte a fost votat de PCRM, deși neagă acest lucru.

„Pe doamna Sandu am văzut-o personal pe culoarele ministerului Finanțelor și cel al Economiei în perioada acelor ani. Deci, doamna Sandu, dacă acuzați pe Igor Dodon de sărăcie atunci nu uitați că și d-tră ați conlucrat cu el în toți acei ani și prin urmare purtați o parte de vină în acest sens”, a declarat socialistul Ion Ceban.

Potrivit socialiștilor, Maia Sandu „minte” atunci cînd spune că luptă cu oligarhii, întrucât ar fi susținută în această campanie chiar de către Vladimir Plahotniuc.

„Plahotniuc declară deschis că te susține și te votează la alegeri, Filat declară din pușcărie că votează pentru galben. Leancă Ghimpu și alții declară la fel deschis că susțin candidatura Maiei Sandu la prezidențiale. Cum poate dumneaei să se declare că este candidat antioligarhic cînd este susținută de oligarhi și de cei care participă la guvernare. Sandu este un candidat care a făcut parte din toate alianțele de la guvernare și a fost demisă pentru corupție și nicidecum ea nu poate fi un luptător cu regimul corupt de la putere”, a declarat deputatul PSRM Bogdan Țîrdea.

„Sînt lucruri absolut evidente. Pe care doamna Maia Sandu le neagă cu vehemență. Mi-e și greu să înțeleg cum poate face acest lucru”, a declarat Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?