Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Condamnat la închisoare pentru felul în care și-a numit rețeaua de Wi-Fi

7 noi. 2016,, 14:10   Externe
1790 0

Француза приговорили за «террористический» логин к WiFi
Foto: ru.rfi.fr

Un tînăr din orașul francez Dijon a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru numele pe care l-a ales pentru rețeaua sa de Wi-Fi.


Tînărul, în vîrstă de 18 ani, a fost condamnat pentru propagandă teroristă, după ce și-a denumit rețeaua de Wi-FI cu numele Daesh, relatează Le Parisien.

Daesh este numele folosit de francezi pentru gruparea teroristă Stat Islamic. Astfel, tînărul a atras atenția vecinilor cînd a ales să își numească rețeaua de internet wireless cu numele grupării teroriste. Aceștia au alertat autoritățile, iar tînărul a fost reținut de autorități și acuzat de propagandă teroristă.

Potrivit unei legi de combatere a terorismului, adoptat în noiembrie 2014 de Franța, cei care sînt vinovați de propagandă teroristă pot primi pînă la cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

Tînărul a fost șocat să descopere că este acuzat de propagandă teroristă. El a fost condamnat inițial la 100 de ore de muncă în serviciul comunității, însă a refuzat această pedeapsă. Astfel, tînărul a primit trei luni de închisoare cu suspendare.

Decizia instanței poate fi atacată prin apel. Între timp, tînărul și-a redenumit rețeaua de Wi-Fi “Roudoudou 21”, după numele unui artist francez, care a lansat melodii cu nume precum “Pace și liniște pe Pămînt” sau “Aveți încredere în mine”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?