X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Astăzi vor fi tipărite buletinele de vot

5 noi. 2016,, 11:30   Politică
2759 1

Foto: ipn.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunţă că astăzi la ora 13.00, la Î.S. „Tipografia Centrală” va începe tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea de scrutin pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie 2016.


Pen­tru turul doi urmea­ză să fie tipă­ri­te cu 10 mii de bule­ti­ne mai mult față de turul întâi, ca urma­re a deci­zi­ei de majo­ra­re a tira­ju­lui bule­ti­ne­lor de vot des­ti­nat sec­ți­i­lor de vota­re des­chi­se în stră­i­nă­ta­te până la 3000 exem­pla­re, can­ti­ta­tea maxi­mă stabi­li­tă de Codul elec­to­ral.

Ast­fel, une­le sec­ții des­chi­se în stră­i­nă­ta­te, pen­tru care au fost des­ti­na­te, în turul întâi, câte 2 mii de bule­ti­ne, acum vor pri­mi 3 mii. În ace­lași timp însă nu au fost des­chi­se noi sec­ții de vota­re pes­te hota­re, numă­rul lor rămânând ace­lași ca și în pri­mul tur – 100 de sec­ții, dar a fost supli­men­tat doar numă­rul mem­bri­lor biro­u­ri­lor elec­to­ra­le des­chi­se în afa­ra țării.


Recent, CEC a aprobat modelul buletinului de vot. Astfel, primul pe listă va fi candidatul PSRM, Igor Dodon, iar al doilea candidata PAS, Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?