X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Filip: BM rămîne unul dintre cei mai importanți parteneri ai Moldovei

4 noi. 2016,, 09:45   Economie
2785 6
Филип: ВБ остается одним из важнейших партнеров Молдовы
Foto: gov.md

Banca Mondială a fost şi rămîne unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Republicii Moldova, care a venit cu contribuții esenţiale, cu impact atît în sectorul public, cât şi în cel privat.


Acest fapt l-a declarat Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Cyril E. Muller, relatează NOI.md.

Totodată, potrivit Premierului, mai important decît suportul financiar pentru Moldova este susţinerea acordată de bancă în elaborarea politicilor.

Șeful Guvernului a menționat că prioritățile Guvernului se bazează pe cei trei piloni pentru următoarea Strategie, selectați preliminar de Banca Mondială: guvernanța și statul de drept; creșterea competențelor resurselor umane; îmbunătățirea prestărilor serviciilor publice. În context, Premierul s-a referit la reforma Cancelariei de Stat, a Guvernului şi a administraţiei publice, care are ca obiectiv creșterea competențelor resurselor umane şi asigurarea unei administraţii publice mai suple, dar mai eficiente.

Pavel Filip a calificat vizita înaltului oficial drept un semn de încredere pentru Moldova, specificînd că încrederea a devenit în ultimul timp un cuvînt cheie în mesajele şi acţiunile Guvernului. „Am întreprins în ultimele luni o serie de reforme pentru a întoarce încrederea cetăţenilor şi a partenerilor externi”, a spus Premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?