X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Imagini inedite cu Muzeul Național de Artă al Moldovei, după renovare (FOTO)

3 noi. 2016,, 13:05   Societate
5457 1

Foto: mnam.md

Muzeul Național de Artă al Moldovei, după un amplu și îndelungat proces de consolidare și restaurare, va repune în circuitul public un sector important al unui valoros monument de arhitectură, sediul central Dadiani din str. 31 August 1989, 115.


De asemenea, va avea loc inaugurarea expoziției permanentă de Artă Națională care include opere din Colecția de Artă Religioasă (icoane și obiecte de cult, sec. XVI-XIX), precum și din Colecția de Artă Modernă și Contemporană (pictură, grafică, sculptură, artă decorativă, sec. XIX-XX), care vor fi etalate în cele mai moderne condiții de protejare și expunere.

Astfel, începînd cu data de 4 noiembrie, curent, vor fi deschise ușile intrării centrale a muzeului, iar începînd cu 5 noiembrie, publicul va avea acces în spațiul expozițional, cu o suprafață de 1783 m. p., reabilitat și dotat cu cele mai performante sisteme de expunere, conservare și protejare a patrimoniului.

Finalizarea lucrărilor de restaurare a fost posibilă, datorită grantului de 1 mln. euro acordat de Guvernul Romîniei în baza Memorandumului semnat între Ministerul Afacerilor Externe al Romîniei și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?