Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Krasnoselski a fost reţinut pe Aeroportul Chişinău

3 noi. 2016,, 12:03   Politică
4558 4
Кандидата в президенты Приднестровья задержали в кишиневском аэропорту
Foto: youtube.com

Preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, care a renunţat temporar la funcţie pentru a participa la cursa electorală în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al autoproclamatei RMN, a fost reţinut miercuri seara la Aeroportul Chişinău. Anunțul a fost făcut pentru presă de însuşi Krasnoselski.


Potrivit lui, după ce a trecut controlul vamal, ofiţerii moldoveni l-au supus unui control minuţios, l-au percheziţionat, apoi l-au lăsat liber.

„Au adus aici oameni cu automate, cu cîini. Cred că în zadar. Presupun că cineva dintre binevoitori a sunat şi a spus ceva. Aceasta este fie o neghiobie, fie o provocare. Sînt calm în această privinţă", a spus Krasnoselski pentru jurnaliştii transnistreni care l-au întîmpinat la Aeroport.

Potrivit lui, la Moscova el s-a întîlnit cu studenţii Academiei Ruse a Serviciului de Stat de pe lîngă Preşedintele FR, cărora le-a vorbit despre situaţia din Transnistria.

Poliţia de Frontieră a Moldovei a respins informaţia privind reţinerea, percheziţionarea şi interogarea lui Krasnoselski.

"În legătură cu informaţiile apărute în presă precum că un cetăţean locuitor al Transnistriei a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău, Poliţia de Frontieră dezminte acest fapt. Toţi cetăţenii care traversează frontiera, indiferent de statutul lor social, de categorie, vîrstă, naţionalitate şi sex, sînt supuşi controlului la frontieră", se arată în comunicat.

Serviciul de presă a precizat că, miercuri seara, în cadrul verificării pasagerilor cursei aeriene Moscova-Chisinău, cîinele de serviciu a semnalat posibila prezenţă a unor substanţe interzise în bagajul unui bărbat.

„Din aceste considerente, pasagerul a fost supus unui control minuțios pentru a stabili prezenţa sau absenţa în interiorul bagajelor a substanţelor interzise. În rezultatul controlului fizic, în bagajul persoanei nu au fost depistate substanţe interzise. După finalizarea verificărilor, bărbatul şi-a continuat călătoria", se arată în comunicat.

Vadim Krasnoselski este considerat a fi unul dintre principalii pretendenţi la funcţia de preşedinte la alegerile din 11 decembrie. Are 46 de ani, a fost ministru de interne (2007-2012). La 38 de ani a devenit general-maior de miliţie. Concurentul lui principal la alegeri este actualul preşedinte, Evgheni Şevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?