X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Dodon: Nu ne putem permite o cortină de fier

1 noi. 2016,, 15:37   Politică
10997 29

Foto: socialistii.md

Igor Dodon neagă că ar intenționa să deturneze cursul european al Republicii Moldova în cazul în care ajunge președinte, notează NOI.md.


Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, socialistul a explicat cum vede el relațiile externe ale țării.

„Preşedintele ţării nu are astfel de atribuţii. Preşedintele nu are competenţe pentru a schimba vectorul geopolitic sau a suspenda acorduri sau pentru a denunţa acorduri. Da, sînt pentru parteneriat strategic şi relaţii bune cu Federaţia Rusă. De ce? Pentru că avem nevoie de piaţa rusă şi trebuie să rezolvăm problemele migranţilor, care sînt sute de mii în Federaţia Rusă. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie să apară o cortină de fier pe Prut. Lucrul acesta nu putem să ni-l permitem, pentru că în Uniunea Europeană, de asemenea, muncesc cîteva sute de mii de cetăţeni moldoveni, avem exporturi spre Uniunea Europeană. Parteneriatul trebuie să continue”, a menționat Dodon.

Întrebat cum intenționează să scoată țara din captivitate, Dodon a explicat că doar alegerile anticipate mai pot zdruncina actualul sistem.

„Vom face tot posibilul ca în funcția de procuror general şi în alte funcţii care depind de preşedinte să fie numiţi oameni oneşti, care nu sînt din acest sistem, nu fac parte din clanurile oligarhice. În al doilea rînd, pentru a scoate ţara din captivitate, avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate. De aceea, noi trebuie să utilizăm toate instrumentele legale pentru ca să declanşăm alegeri parlamentare anticipate, să avem altă majoritate parlamentară”, a punctat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?