X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Regulamentul care reglementează accesul jurnaliștilor la ședințele CSM, suspendat

1 noi. 2016,, 13:28   Politică
2105 0

Regulamentul care reglementează accesul jurnaliștilor la ședințele CSM, suspendat
Foto : bizlaw.md

CSM a decis astăzi să suspende regulamentul care reglementează modul de acces în instanțele de judecată și care conține norme restrictive, în special în ceea ce privește participarea mass-mediei în ședințele publice, transmite NOI.md cu referire la bizlaw.md.


Totodată, CSM a stabilit că va fi organizat un grup de lucru în componență lărgită, inclusiv cu reprezentanții mass-media, pentru ca să fie identificate și reformulate prevederile problematice.

„Noi am înștiințat lumea că regulamentul a fost elaborat cu implicarea tuturor din sistem. Să știți că judecătorii sînt de acord. Acum dau buzna în instanța de judecată cui nu îi este lene”, și-a manifestat nemulțumirea membrul CSM, Anatolie Țurcan. Totuși, membrii au ajuns la concluzia că unele restricții sînt excesive și trebuie revăzute.

Precizăm că documentul a fost puternic criticat nu doar de jurnaliști, ci și de experți și avocați. Cele mai problematice prevederi țin de obligarea de a depune o cerere cu 24 de ore înainte de organizarea ședinței de judecată, prezentarea obligatorie a buletinului de identitate și a unei copii, precum și obligarea presei de a obține acreditare specială pentru accesul în instanțe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?