X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu reacționează la avertismentul emis de CEC

26 oct. 2016,, 10:03   Politică
6441 9

Foto: blogspot.com

Candidatul comun al PLDM, PAS și PDA la alegeri, Maia Sandu, respinge acuzațiile Comisiei Electorale Centrale precum că ar fi implicat politicieni străini în campania sa electorală, notează NOI.md.


Sandu a explicat în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova că pozele în care apare alături de cancelarul german, Angela Merkel, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu au fost publicate de ea, dar de instituții din afara țării. Liderul PAS a precizat că va contesta în instanța de judecată decizia CEC.

„Aceste poze au fost publicate de instituţii din afara ţării. Şi au tot dreptul să o facă, pentru că aceste instituţii nu sînt guvernate de legea din Republica Moldova. S-a insinuat că eu am vorbit la Bruxelles despre potenţiale riscuri de fraudare a alegerilor din Republica Moldova, iar în consecinţa acestor discuţii, în Moldova a venit o misiune a PPE, ceea ce nu este adevărat. Această misiune a fost anunţată cu mult timp înainte ca să merg eu la Bruxelles. Această acuzare mi se pare lipsită de orice sens”, a menționat Sandu.

Ieri, Comisia Electorală Centrală a avertizat-o oficial pe Maia Sandu pentru încălcarea regulilor campaniei electorale. Membrii CEC au sesizat și Ministerul Afacerilor Externe asupra implicării unor cetățeni străini în campania electorală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?