Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Primăria ba, Ministerul Mediului spune da Zilei Naţionale de Înverzire

26 oct. 2016,, 09:15   Societate
1977 0
Минэкологии: Выборы - не помеха для проведения Дня озеленения
Foto: mail.ru

Ministerul Mediului consideră că alegerile Preşedintelui Moldovei nu sînt un impediment pentru desfăşurarea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră", care se desfăşoară în ultima sîmbătă a lunii octombrie.


Reprezentanta agenţiei "Moldsilva", Viorica Caciuc, a spus că "în acest an vor fi plantaţi circa 250 mii de copaci, dintre care 28 mii vor fi plantaţi în raionul Basarabeasca, 23 mii - în raionul Nisporeni, 21 mii - în municipiul Chişinău, 20 mii - în raionul Ialoveni. În 2015 au fost plantaţi 267 mii de puieţi, dintre care 28 mii au fost plantaţi în Găgăuzia".

"În această toamnă, sînt planificate a fi acoperite cu vegetaţie forestieră alte 663 ha de terenuri degradate", a spus Caciuc.

Ea a menţionat că "nu se cunoaşte exact suma pe care Fondul Ecologic Naţional o va aloca pentru procurarea copacilor, dar cel mai probabil aceasta va fi de circa 1 mil. lei, la fel ca şi în 2015".

Anterior, Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului era desfăşurată primăvara. Însă în 2010, conform hotărîrii preşedintelui interimar de atunci, Mihai Ghimpu, sărbătoarea a fost transferată pentru ultima sîmbătă din octombrie. Ghimpu şi-a motivat decizia prin faptul că toamna copacii se prind mai bine decît primăvara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?