Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Un deputat ucrainean a solicitat bani pentru procurarea unui costum nou

25 oct. 2016,, 20:00   Externe
3046 0

Депутат Рады потребовал повысить ему зарплату для покупки нового костюма
Foto: lenta.ru

Deputatul în Rada Supremă Andrei Teteruk a spus că actualul salariu de deputat nu este suficient pentru reînnoirea periodică a garderobei.


El a spus acest lucru în direct la postul „Radio Svoboda”.

„Trebuie să merg în străinătate, să arăt ca un politician ucrainean. De ce eu trebuie să depind de faptul dacă am sau nu am bani pentru o călătorie în străinătate? De ce ar trebui să mă duc în același costum, pe care l-am cumpărat, de exemplu, acum doi ani?”, a declarat Teteruk. Potrivit lui, oamenii care iau decizii cu privire la viitorul țării nu ar trebui să aibă salarii minime.

Parlamentarul a menționat că doar un măturător poate să-și permită să ridice o sumă mică de bani, dar nu un deputat. „Responsabilitatea e total diferită”, a conchis deputatul.

La 23 octombrie prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, a scris pe pagina sa de pe Facebook că a respins hotărîrea Parlamentului de a majora salariile deputaților. „Nu voi susține inițiativa deputaților de a-și majora salariul de aproape două ori. Consider că această chestiune este una inoportună”, a menționat șeful Guvernului.

La 20 octombrie Rada Supremă a votat pentru majorarea salariilor parlamentarilor. Astfel, lefurile aleșilor poporului au crescut de la 17,5 mii de grivne (circa 43 de mii de ruble) pînă la 36 (88 de mii de ruble). Decizia în cauză urmează să intre în vigoare la 1 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?