Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Pentagonul a anunţat despre apropiata definitivare a super-armei viitorului

25 oct. 2016,, 19:00   Externe
4669 2

Пентагон сообщил о близкой готовности супероружия будущего
Foto: life.ru

Pentagonul a iniţiat etapa testării noii arme Swarm („roi”), bazate pe utilizarea unor drone mici, dar numeroase.


Se presupune că un roi de astfel de drone poate orbi sistemul de apărare aeriană, făcînd-ul incapabil să descopere ţinta necesară. În timpul testării, aceste drone au fost deja lansate de la bordul avioanelor americane multifuncţionale de luptă F-16 şi F-18, comunică National Interest.

Pentru elaborarea acestui proiect este responsabil departamentul secret al Strategic Capabilities Office (Direcţia capacităţilor strategice). La baza lui se află mini-drone ieftine şi simple Perdix cu dimensiunile unei palme. În „roi” ele au concomitent cîteva obiective – supraveghează, supraîncărcă sistemului radar cu un număr enorm de ţinte false, greu de doborît. Ele sînt lansate prin intermediul sistemului de capcane termice ale avionului de luptă.

În caz de detectare și iradiere de către radar, pilotul avionului lansează prin spate un „roi” de drone tipărite la imprimantă 3D, care neutralizează sistemul complex de control antirachetă, suprasolicitîndu-l cu un număr de ţinte supravegheate concomitent. Spre exemplu; C-400 poate concomitent supraveghea şi ataca numai pînă la 80 de obiecte zburătoare. Dronele din „roi” însă sînt lansate într-un stol unic şi în stare la acţiuni comune ca un tot întreg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?