X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Micii transportatori și-au reluat acţiunile de protest în faţa Guvernului

25 oct. 2016,, 16:11   Societate
2497 1
Протест перед правительством
Foto: infotag.md

Micii transportatori de pasageri şi colete și-au reluat marţi acţiunile de protest în faţa Guvernului.


Ei susţin că autorităţile nu și-au respectat promisiunea de a ţine cont de opinia lor la perfecţionarea legislaţiei de combatere a transporturilor ilegale.

Reprezentantul micilor transportatori, Iurie Tesa, a spus că la protest participă peste 160 de şoferi de microbuze.

"Noi sîntem ignoraţi. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor pentru a doua oară îşi încalcă promisiunea. Problema este că noi nici măcar nu sîntem informaţi despre lucrul asupra soluţionării problemei noastre", s-a indignat el.

Potrivit lui, astăzi cei de la Guvern au promis că un membru al comisiei va ieşi să vorbească cu protestatarii şi va răspunde la întrebările lor.

"Însă la vămi continuă controalele exagerate, chiar dacă ni s-a promis că acestea vor fi încetate pînă la soluţionarea problemei. Luni, 24 octombrie, la punctul de trecere Leuşeni-Albiţa au fost reţinute două automobile, iar şoferilor li s-a interzis să părăsească ţara, fără a li se explica motivele", a spus el.

Prima şedinţă a comisiei a avut loc pe 7 octombrie, a doua – pe 21 octombrie. Ulterior, reprezentanţii asociaţiilor de transportatori trebuiau să fie invitaţi la Minister pentru o discuţie consultativă.

Potrivit noii legi, transportări internaţionale pe o distanţă mai mare de 300 km pot efectua doar microbuzele care au peste 17 locuri, iar micii transportatori folosesc maşini cu nouă locuri, de aceea ei au rămas în afara legii şi nu pot efectua transporturi de pasageri.

Autorităţile susţin că regulile au fost înăsprite pentru a spori nivelul de siguranţă a cetăţenilor şi mărfurilor, pentru a evita accidentele rutiere tragice cu implicarea mijloacelor de transport care prestează servicii auto în mod ilicit.

Autorităţile sînt îngrijorate şi de creşterea cazurilor de transportare a mărfurilor în cantităţi comerciale, camuflate printre colete. Asemenea practici prejudiciază grav bugetul de stat, precum şi promovează o concurenţă neloială. Totodată, sînt înregistrate cazuri de depistare a produselor prohibite sau a substanţelor narcotice, care erau ascunse printre bagajele neînsoţite.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?