X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Operațiune antitero în Rusia. Doi bărbați au fost împușcați (VIDEO)

24 oct. 2016,, 10:40   Externe
1791 0

В Нижнем Новгороде ликвидированы два террориста (ВИДЕО)
Foto: libertatea.ro

Operațiune antiteroristă în centrul Rusiei, în orașul Nijni Novgorod.


Polițiștii au împușcat mortal doi bărbați, acuzați că plănuiau un atac terorist. Un al treilea suspect a fost reținut în cadrul acestei operațiuni, relatează RT.com. Totodată, doi ofițeri au fost răniți.

Cei doi bărbați au fost împușcați mortal după ce au refuzat să oprească la îndemnul polițiștilor. Ulterior, aceștia au deschis focul asupra forțelor de ordine. A urmat un schimb de focuri între suspecți și polițiști, iar doi dintre bărbații acuzați că plănuiau un atentat au fost uciși.

„Doi au fost uciși și unul a fost arestat”, a declarat un oficial, potrivit sursei citate. Presa rusă scrie că ofițerii au deschis focul după ce suspecții au aruncat o grenadă asupra lor.

„Polițiștii urmăreau vehiculul care, din informațiile noastre, era condus de membri ai unui grup infracțional. Cînd au văzut că sînt urmăriți, unul dintre suspecți a aruncat o grenadă spre mașina de poliție. După aceea, ofițerii au deschis focul”, a afirmat o altă sursa.

Potrivit agenției TASS, un pachet suspect, cel mai probabil un dispozitiv exploziv, care se afla în mașina suspecților, a fost distrus.

„Un robot a distrus un obiect suspect din maşina acestora”, a declarat o sursă, care nu a explicat natura obiectului dezarmosat.

De asemenea, doi ofițeri au fost răniți în urma operațiunii. „Polițiștii au fost zguduiți în urma exploziei și au fost duși la spital”, a povestit o altă sursă pentru agenția TASS.

Complexul rezidențial unde a avut loc incidentul a fost închis, iar autoritățile au stabilit un perimetru de securitate, în timp ce verifică dacă alți suspecți se mai află prin zonă. De altfel, în zonă mai au acces doar mașinile rezidenților, care trebuie să prezinte actele ca să dovedească faptul că locuiesc acolo.

În acest timp, mai mulți au publicat mai multe fotografii pe rețelele de socializare. Oamenii susțin că numeroase echipaje se află în zonă, iar toate drumurile din zonă au fost închise. Unii au scris că au fost rugați să nu părăsească locuințele, în timp ce alții au povestit că s-au trezit auzind focuri de armă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?