X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, ținta unui asasinat?

22 oct. 2016,, 02:00   Externe
2681 0

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, ținta unui asasinat?
Foto: libertatea.ro

Președintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, ar putea deveni ținta unui asasinat.


Dezvăluirea a fost făcută de ministrul sud-coreean al Apărării care susține că au o echipă special antrenată să-l ucidă pe dictatorul de la Phenian, în cazul în care ameninţarea nucleară devine iminentă, informează CNN.

Acesta a dat asigurări că Seulul are o echipă de elită în regim de aşteptare pentru neutralizarea lui Kim Jong-un, avînd un plan clar pentru eliminarea dictatorului.

În plus, ministrul susține că liderul de la Phenian este extrem de îngrijorat pentru siguranța sa, întrucît știe că Seulul vrea să-l elimine. Acesta și-a luat măsuri suplimentare de securitate, verificîndu-și frecvent locuința pentru detectarea explozilor sau a otrăvilor și de fiecare dată își schimbă programul în ultimul moment.

A executat 64 de „trădători”


Surse confidenţiale susţin că Kim Jong Un nu a vizitat nici măcar zonele afectate de puternicele inundaţii care au lovit ţara tocmai de teamă că ar putea fi ucis.

Dictatorul a ordonat executarea în public a 64 de „trădători” de la începutul acestui an, susţin agenţiile de spionaj sud-coreene, potrivit Daily Mail.

Astfel, de cînd a preluat puterea în 2011, numărul execuţiilor a ajuns la 134. Analiştii consideră că această creştere în fiecare an a numărului de condamnaţi la moarte, mai ales din rândul oficialilor, este un semn clar al creşterii paranoiei tiranului de la Phenian, care crede că ar putea fi ucis în orice clipă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?