Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ucraina a pus responsabilitatea pentru declanșarea războiului pe seama URSS

20 oct. 2016,, 21:00   Externe
4623 9

Верховная Рада приняла декларацию об ответственности СССР за начало ВОВ
Foto: lenta.ru

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat Declarația de solidaritate a parlamentelor Ucrainei, Poloniei și Lituaniei cu privire la evenimentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Informația a fost comunicată joi, 20 octombrie, de postul de televiziune „112 Ukraina”.

Potrivit documentului, responsabilitatea pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial este pusă pe seama Germaniei naziste și Uniunii Sovietice.

„Noi atenționăm că Pactul Ribbentrop – Molotov din 23 august 1939, încheiat între două regimuri totalitare – Uniunea Sovietică comunistă și Germania nazistă – a declanșat pe 1 septembrie 1939 cel de-al Doilea Război Mondial, provocat de agresiunea Germaniei, la care pe 17 septembrie s-a alăturat URSS”, se subliniază în declarație.

În document se mai menționează că „evenimentele de atunci au dus la deciziile de la Ialta din 1945, care au reprezentat o nouă etapă de înrobire a Europei de Est și Centrale care a durat jumătate de secol”.

Președintele Radei Supreme, Andrei Parubii, a declarat că declarația urmează să fie adoptată și de Parlamentul Poloniei. În Lituania documentul va fi examinat de noua componență a legislativului, stabilită în urma alegerilor din luna octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?