X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Preşedintele filipinez iar l-a insultat pe Obama

20 oct. 2016,, 12:10   Externe
2147 2
Президент Филиппин снова оскорбил Обаму и попрощался с США
Foto: lenta.ru

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, în cadrul vizitei sale în China, l-a numit din nou pe liderul american, Barack Obama, „fiu de căţea” şi a declarat că pentru ţara sa „a venit timpul să-şi ia rămas bun de la SUA”.


El a făcut acest lucru joi, 20 octombrie, comunică Channel News Asia.

Şeful statului a menţionat că alianţa cu SUA a fost de puţin folos pentru Filipine. „Aflarea în ţara mea a fost utilizată pentru beneficiul vostru propriu. Aşa că a venit timpul să ne luăm rămas bun”, a menţionat Duterte. El a adăugat că nu are de gînd să viziteze Statele Unite, deoarece acolo îl aşteaptă numai insulte. Potrivit lui Duterte, el „este sătul pînă în gît” de faptul că Occidentul dictează Filipinelor vectorul politicii externe.

La 19 octombrie, presa a scris că în China Duterte a preferat să doarmă şi să se întîlnească cu conaţionalii săi. Potrivit jurnaliştilor, preşedintele a ieşit din cameră doar pe două ore şi a decis să nu viziteze manifestările oficiale, ci să se bucure de timpul liber şi la prînz să comunice cu expatriații – filipinezii care locuiesc în China.

La 4 octombrie, liderul filipinez a relatat că intenţionează „să rupă relaţiile cu America” şi să achiziţioneze arme din Rusia şi RPC. În septembrie, Duterte a spus că anul acesta va face vizite la Moscova şi Beijing pentru a demonstra independenţa politicii externe a ţării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?