Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina intenţionează să construiască o bază experimentală pe Lună

19 oct. 2016,, 20:00   Externe
4443 8

Украина собралась строить базу на Луне
Foto: futurist.ru

Ramura cosmică ucraineană poate ocupa poziţii de lider în organizarea zborurilor spre Lună.


În afară de aceasta, ea dispune de întreg complexul de tehnologii pentru asigurarea misiunilor spațiale pe termen lung pentru valorificarea planetelor din Sistemul solar.

Acest fapt a fost menționat, după cum comunică «Укринформ», directorul general al Biroului de proiectare “Iujnoe”, Alexandr Degteariov.

„Ucraina dispune astăzi de suficiente tehnologii care permit pregătirea tuturor componentelor pentru un atare proiect (zbor spre Marte – TRUD.RU). Noi am propus însă cu o jumătate de an – un an în urmă proiectul creării unei baze experimentale pe Lună”, a spus Degteariov în cadrul vizitei la cosmodromul NASA, unde a avut loc lansarea rachetei purtătoare Antares.

„Aici noi ne-am manifestat ca lideri, deoarece putem fi lideri – nu financiari, ci ştiinţifici, tehnologici. Sperăm că proiectul va fi susţinut. Le propunem tuturor să participe la acesta”, a menţionat Degteariov.

Potrivit lui Degteariov, proiectul zborului spre Lună este mai realist pentru executare în viitorul apropiat decît o misiune îndepărtată pe Marte. El a menţionat că obiectivele asigurării vitale pe planetele Sistemului solar sînt identice atît pentru Lună, cît şi pentru Marte. Pe satelitul Pămîntului „de asemenea sînt zăcăminte de combustibili utili, există acces la surse energetice”, a menţionat conducătorul BP “Iujnoe”. El şi-a exprimat convingerea că umanitatea trebuie să înceapă de la Lună, ca să înveţe a valorifica planetele Sistemului solar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?