X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

A fost lansată săptămîna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

18 oct. 2016,, 16:30   Societate
3303 0
Неделя борьбы с торговлей людьми стартовала в Молдове
Foto: rtr.md

Marţi, în Republica Moldova a fost lansată săptămîna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.


Aceasta se desfăşoară al cincilea an consecutiv şi este organizată de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, autorităţile publice centrale şi locale, în parteneriat cu organizaţiile nonguvernamentale şi internaţionale din Republica Moldova.

Marţi, în cadrul conferinţei de presă de lansare a campaniei, s-a menţionat că pe parcursul săptămînii vor fi desfăşurate 107 activităţi, inclusiv prezentări de rapoarte tematice, mese rotunde, o expoziţie de artă, consacrată Zilei europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, prelegeri pentru studenţii de la facultăţile de drept, relaţii internaţionale, politologie, jurnalism. De asemenea, va fi prezentat un spectacol de teatru, va avea loc concursul de fotografii "Tineretul împotriva traficului de fiinţe umane", vor fi împărţite pliante informative.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a spus că "traficul de fiinţe umane este una dintre principalele probleme din Republica Moldova şi se află pe locul trei în lista infracţiunilor care aduc venituri criminale".

Potrivit lui, "traficul de fiinţe umane este un fenomen ce se schimbă în funcţie de factorii interni şi externi, de aceea MAI, împreună cu alte organizaţii, întreprinde un şir de acţiuni pentru lupta cu acesta".

"La propunerea MAI şi altor instituţii, Parlament a înăsprit pedepsele, a fost creat Centrul de Combatere a Traficului de Persoane, se duce lupta cu racolarea oamenilor şi cu exploatarea lor", a spus ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?