X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon şi Lupu nu au venit la primele dezbateri cu Sandu

18 oct. 2016,, 12:12   Politică
4689 14
Foto: basarabia.md

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, şi preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, nu au venit la primele dezbateri cu liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, la ProTV Chişinău.


Reprezentanţii împuternici ai acestor candidaţi la preşedinţie – Ion Ceban şi Sergiu Sîrbu – au spus că Dodon şi Lupu "sunt ocupaţi cu întîlnirile cu alegătorii".

Candidatul la preşedinţie Maia Sandu a spus că Dodon şi Lupu nu au venit pentru că se tem de ea, pentru că nu au cu ce să răspundă la argumentele ei.

"Lupu se află la asfinţitul carierei sale politice şi anume de aceea trebuia să vină, să le spună «La revedere!» cetăţenilor Republicii Moldova", a remarcat Sandu.

Întrebată de moderatoarea dezbaterilor de ce alegătorii trebuie să voteze pentru Sandu la funcţia de preşedinte, ea a spus: "Pentru că eu nu am furat niciun ban nici de la stat, nici de la cetăţenii RM. Sînt omul care întotdeauna face ceea ce le promite oamenilor, în pofida tuturor greutăţilor. La fel mă voi comporta şi în funcţia de preşedinte. Am făcut ordine cu bacalaureatul în ţară, voi face ordine şi în politica Moldovei".

Sandu a mai spus că "ei sînt numai 300 (are în vedere oligarhii - "I."), iar noi suntem 3 milioane, de aceea vom învinge".

Întrebat de ce Dodon trebuie să devină preşedinte, Ceban a spus că liderul socialiştilor este unicul candidat care are un program clar de acţiuni.

"Dodon este singurul candidat care la modul real poate scoate regimul oligarhic de la guvernare. El are un program clar de acţiuni, care va restabili relaţiile comerciale şi de prietenie cu Rusia, pe care Moldova le-a pierdut, fapt ce va influenţa pozitiv asupra economiei şi politicii sociale a statului", a menţionat Ceban.

Potrivit lui Sîrbu, Lupu este singurul candidat la preşedinţie care are experienţă de conducător, el a fost ministru al Economiei, preşedinte al Parlamentului.

"Doar Lupu poate asigura menţinerea stabilităţii în ţară, graţie dialogului constructiv şi cooperării cu Parlamentul şi Guvernul în calea integrării RM în Uniunea Europeană", a subliniat Sîrbu.

Potrivit lui, doar Lupu, în colaborare cu celelalte ramuri ale conducerii, poate scoate Moldova din această "stare de mocirlă" în care se află din anul 2009.

Reprezentanţii candidaţilor au încercat să o acuze pe Maia Sandu că, pe cînd era membru în guvernele Leancă şi Gaburici, a votat pentru acordarea de către Banca Naţională (BNM) a creditelor pentru cele trei bănci problematice din care s-a furat $1 miliard, precum şi de transmiterea Aeroportului Chişinău în concesiune pentru 49 de ani.

Sandu și-a negat vina, subliniind că ea a votat doar pentru ca cu ajutorul BNM să fie achitate depozitele persoanelor fizice de la Banca de Economii.

Sîrbu a încercat să-i convingă pe alegători să nu voteze pentru Dodon, care, potrivit lui, este "un rău pentru Moldova", pentru că vrea să întoarcă ţara de pe calea europeană de dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?