Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Moldova şi Cehia își vor extinde cooperarea economică

18 oct. 2016,, 11:30   Economie
3042 1
Молдова и Чехия расширят экономическое сотрудничество
Foto: canal2.md

La Praga se desfășoară cea de-a doua ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare economică, comunică NOI.md.


Şedinţa este prezidată din partea Moldovei de viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, iar din partea Cehiei – de viceministrul Comerțului și Industriei, Vladimir Bartl.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei al Moldovei, în cadrul ședinței vor fi discutate aspecte ale cooperării comercial-economice dintre ambele ţări, posibilitățile extinderii acestora, precum și inițierea unor proiecte investiționale bilaterale în agricultură și dezvoltarea rurală, siguranța alimentelor, mediu, industrie, turism, transport și infrastructură, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, standardizare și metrologie, sectorul energetic etc.

La Praga este organizat și un forum de afaceri moldo-ceh, la care urmează să participe reprezentanți ai mediului de afaceri din ambele state. În cadrul reuniunii vor fi prezentate oportunitățile investiționale din ambele țări, istoriile de succes cu participarea companiilor din Moldova și Cehia etc.

Vitalie Iurcu va avea un șir de întrevederi cu oficialii cehi, în cadrul cărora va fi discutată posibilitatea stabilirii relațiilor de parteneriat dintre agenții economici din cele două ţări.

În primele șase luni ale anului curent, volumul comerțului dintre Moldova şi Cehia a înregistrat suma de peste 40 mil. dolari, cu 10,2% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut. Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, la 1 octombrie 2016, în Moldova sînt înregistrate și activează 53 de întreprinderi cu capital ceh (37 cu IDNO), investițiile însumînd 6 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?