Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Credite pentru companiile ce conlucrează cu parteneri ungari

13 oct. 2016,, 15:40   Economie
2787 0
Компании, реализующие проекты с Венгрией, могут рассчитывать на кредит
Foto: trm.md

Ungaria, prin intermediul Băncii Maghiare de Export-Import (Exim), a deschis o linie de creditare în valoare de 61,53 milioane de euro pentru agenţii economici din Republica Moldova care au proiecte comune cu parteneri din această ţară şi necesită finanţare.


Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a conducerii Ministerului cu o delegaţie maghiară.

Vicedirectorul Băncii Maghiare de Export-Import (Exim), Andras Puskas, a declarat că credite sînt oferite pentru toate domeniile, iar plata în avans pentru partenerii din Republica Moldova constituie 15%, restul 85% urmează a fi creditaţi la solicitare de ambii parteneri din Moldova şi Ungaria.

Potrivit lui, rata dobînzii la credit este stabilită după examinarea fiecărei cereri aparte şi constituie pînă la 2,5% anual.

Viceministrul Economiei Vitalie Iurcu a spus că această linie de creditare este "un suport real pentru agenţii economici din RM, care au relaţii comercial-economice cu partenerii din Ungaria şi va contribui atît la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre două state pe segmentul economic, cît şi la iniţierea unor noi proiecte de colaborare reciproc avantajoasă".

La întrevedere au mai participat vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Comerţ exterior al Ungariei, Istvan Papp, şi Directorul Agenţiei Naţionale pentru Comerţ exterior al Ungariei pentru Europa de Vest, Victor Berki. Aceştia au prezentat pentru sectorul public şi mediului de afaceri din Republica Moldova experienţa Ungariei în domeniul promovării exportului şi atragerii investiţiilor, precum şi structura funcţională a instituţiilor implicate în domeniul vizat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?