X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Scaune cu rotile pentru persoanele cu dizabilităţi, din partea Cehiei

13 oct. 2016,, 17:30   Societate
2477 2
Посольство Чехии профинансировало приобретение инвалидных колясок
Foto: realitatea.md

Ambasada Cehiei la Chişinău a finanţat achiziţionarea de scaune cu rotile, cîrje şi bastoane pentru beneficiarii centrelor medico-sociale ale Asociaţiei Obşteşti HOMECARE.


Achiziţia a fost efectuată în cadrul proiectului de asigurare a persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor.

De ajutor au beneficiat 65 de persoane de la centre, dintre care 15 persoane au primit scaune cu rotile şi 50 au beneficiat de cîrje şi bastoane.

Ambasadorul Republicii Cehe la Chişinău, Zdenek Krejci, a spus la conferinţa de presă că ţara sa este disponibilă să continue susţinerea şi dezvoltarea serviciilor calitative pentru persoanele cu dizabilităţi din Moldova.

Viceministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei Viorica Dumbrăveanu a spus că "o astfel de asistenţă pentru persoanele cu dizabilităţi care trăiesc în Republica Moldova este foarte necesară. Toţi beneficiarii au fost selectaţi conform necesităţilor medico-sociale".

Ea a menţionat că autorităţile întotdeauna vor susţine şi vor promova relaţiile de parteneriat de acest gen, pentru a le veni în ajutor persoanelor cu dizabilităţi.

Conform datelor oficiale, în Moldova sînt înregistrate 14 mii de persoane cu dizabilităţi ale aparatului locomotor. Costul proiectului este de aproximativ 375 de mii de lei. În anul curent Cehia a acordat circa 90 de mii de euro pentru proiecte realizate în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?